در شب نوزدهم توسط علی اکبر دوشا بیانیه ای قرائت گردید که حاوی اکثر مشکلات مردم فیروزآباد بود این اولین قدم در جهت اگاه سازی و تحرک دادن به مردم و هدف ایجاد حساسیت در فیروزآبادی ها بود. قبلی از این طوماری از جانب مردم فیروزآباد به وزارت کشور فرستاده شده بود و مردم اعتراص خود را در جهت ناده گرفتن نظر آنها برا تغییر نام شهرستان مطرح کرده بودند
در شب 21 ماه رمضان طومار دیگر به استانداری یزد آماده شده است که حداقل خواسته های فیروزآبادی ها حت با وجود عدم تغییر نام شهرستان در ان مطرح گردید مت آن به صورت زیر است:
به: استانداری محترم یزد تاریخ:7/5/92
از: اهالی فیروز آباد شهرستان صدوق
موضوع : جدا شدن فیروز آباد از شهر اشکذر به عنوان روستای مستقل و تغییر نام شهرک صنعتی نیکو
با سلام و درود
فیروز آباد با داشتن تاریخ 1700 ساله و با معرفی دانشمندان و عالمان برجسته و تقدیم 26 شهید به ایران اسلامی در طول سالهای اخیر همواره مورد بی مهری قرار گرفته است. با عنایت به اینکه در سال 43 سه محله فیروز آباد، اشکذر و رضوانشهر(مجومرد سابق) به عنوان منطقه شهری تجمیع شد و مردم فیروزآباد در طول این سالها به امید توسعه شهری و برخورداری از امکانات در محل خود ناآگاهانه تن به این تصمیم دادند. ولی شاهد بودیم که نه تنها به این مهم نرسیدند بلکه روز به روز بدلیل توسعه غیر متوازن شهرو تجمع امکانات در یک نقطه شاهد از دست دادن امکانات اولیه خود نیز بوده اند.
اما نکته مهم تر از دست رفتن هویت و محو شدن فیروزآباد در شهر اشکذر است که مورد پذیرش هیچ کدام از اهالی این محل نمی باشد. لذا بنابر دلایل مشروحه فوق بدین وسیله مردم فیروز آباد از مسئولین ذیربط اکیداً خواستار جدایی از شهر اشکذر و مستقل شدن به عنوان روستا هستند تا بدین وسیله هویت و حریم خود را پاس داشته و از امکانات در خور بهرمند گردند.
در همین راستا مردم فیروز آباد خواستار بازگشت حریم تاریخی خود شامل زمین هایی به شماره ثبتی 11191 فیروزآباد که در محدوده جنوباً به زمین های کشاورزی فیروز آباد، شمالاً تل سیاه و تل نصفه، شرقاً به زمین های اله آباد و غرباً به جاده حسن آباد -حسین آباد است، می باشند. قابل ذکر است در چند سال اخیر با واگذاری غیر مسئولانه قسمتی از این زمین ها به شهرک صنعتی توسط شهرداری اشکذر ضمن تحت تاثیر قراردادن محصولات کشاورزی نام گذاری غیر منصفانه با عنوان شهرک صنعتی نیکو اشکذر در حریم فیروز آباد صورت گرفته که تغییر نام به شهرک صنعتی فیروز آباد حداقل خواسته مشروع ما می باشد.
به پیوست مختصری از تاریخ و شخصیت ها و افتخارات فیروز آباد چهت اطلاع، تقدیم می گردد.
رونوشت به : فرمانداری محترم شهرستان صدوق، بخشداری مرکزی شورای اسلامی محترم شهر اشکذر، امام جمعه محترم شهر اشکذر
در اینجا لازم است که مزایایی که تبدیل شدن به روستا برای ما در پی دارد را به صورت خلاصه ذکر کنیم:
1- زنده شدن هویت و نام فیرزآباد و محو نشدن در نام شهر اشکذر
2- بر خورداری از امکانات روستایی و مزیت های آن در عین استفاده از امکانات شهری که در مجاوت آنها قرار دارد.
3- بوجود یک شورای مستقل در فیروزآباد و پیگیری مشکلات مردم توسط این شورای قانونی
4- معین کردن حریم تاریخی فیروزآباد و جلوگیری از دست اندازی شهرداری و منابع طبیعی برای واگذاری زمینهای آن
5- تصویب بدجه ماهیانه برای روستا و مدیریت آن توسط شورای محلی
6- کمتر شدن خدمات ساخت و ساز و خدمات روستایی نسبت به شهری
البته باید در نظر داشت ما حدود 50 سال است که تحت عنوان شهر اشکذر باید از امکانات شهری برخوردار میبودیم ولی چنان که شاهد هستیم خبری هیچ گونه توسعه شهری در این محل بوجود نیامده است بلکه زمینهای حریم ما نیز توسط شهرداری اشکذر مورد دست اندازی واقع گردیده است
به طور مثال وجود چندی اداره دولتی و یا بانک در خیابان شهید میرباقری و یا پارک تفریحی و یا توزیع عادلانه صنوف شهری در کل شهر و یا اجرای نقشه هادی شهر که از گذشته فیروزآباد در ان به عنوان ورودی شهرستان مطرح میشد خود می توانست عاملی باشد برای دلگرمی مردم این محل ولی شاهد بودیم که در طول این سالها فیروزآباد نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه امکانات اولیه خود را تحت تاثیر سایر محله ها از دست داده است.